Pilates cu mingi la I FIT I FUN

In fiecare seara de miercuri incepand cu ora 19.00, la sala de fitness I FIT I FUN facem Pilates cu mingi. Dar care este povestea acestor mingi? De unde au aparut ele si cine le-a inventat?

Scurt istoric

Wikipedia plaseaza inceputurile acestui dispozitiv in 1963, inventie a unui producator de plastic Italian pe nume Aquilino Cosani. Pe atunci, se numea Minge Elvetiana. Ea a fost folosita pentru prima data in programe de tratament si recuperare la nou-nascuti de Mary Quinton, fizioterapeut britanic, ca mai tarziu, Dr. Susanne Klein-Vogelbach, Director al Scolii de Fizioterapie din Basel Elvetia, sa includa mingile in toate programele de fizioterapie pentru tratamentul diferitelor probleme de ordin neuromotor.

Beneficiile

Principalul beneficiu al exercitiilor cu mingi, in comparatie cu cele pe suprafete plate, consta in faptul ca organismul raspunde instabilitatii mingii incercand sa isi pastreze echilibrul, ceea ce se poate realiza doar folosind mult mai multi muschi. Cu timpul, acesti muschi devin mai puternici. De cele mai multe ori, aceste exercitii lucreaza muschii abdominali si muschii spatelui.

Principiile cheie in Pilates – control, concentrare, respiratie, relaxare si precizie – sunt in mare masura aceleasi si in cazul exercitiilor cu mingi. Precum Pilates, exercitiile cu mingea sunt extrem de benefice in dezvoltare si in antrenarea echilibrului. Daca iti place Pilates si vrei sa incerci ceva deosebit, te asteptam cu drag sa incerci Pilates cu mingi.

Curiozitate

Stiati ca aceasta minge mai poarta si denumirea de minge pentru nastere? Ea poate fi folosita de femei in timpul nasterii, ajutand coborarea fatului.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *