TOP 10 ALIMENTE SANATOASE

I FIT I FUN este locul in care poti sa vii in fiecare zi, de luni pana sambata, sa faci miscare, sa te simti bine, sa-ti depasesti limitele…

Dar o alimentatie sanatoasa este la fel de importanta ca practicarea miscarii in fiecare zi. Degeaba alergam dimineata sau mergem la sala peste zi, daca nu incercam in acelasi timp sa avem o alimentatie echilibrata si sanatoasa.

 

#1 LAMAIA

Intr-o singura lamaie gasim mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamin C, fapt ce mareste nivelul de colesterol “bun” si intareste sistemul osos.

#3 CIOCOLATA NEAGRA

Consumata in cantitati rezonabile, ciocolata neagra reduce tensiunea arteriala, reducand nivelul colesterolului “rau” si crescandu-l pe cel bun.

#5 SOMON

Somonul este o sursa extraordinara de acizi grasi Omega-3, reducand riscul de depresie, boli cardiovasculare, cancer sau Alzheimer.

#7 AVOCADO

Un singur fruct de avocado contine jumatate din necesarul zilnic de fibre si 40% din necesarul de acid folic, reducand riscul de boli de inima.

#9 SPANACUL

Spanacul contine luteina – un antioxidant important care fortifica sistemul imunitar si ajuta la sanatatea ochilor. Dintre toate fructele si legumele care lupta impotriva cancerului, spanacul este printre cele mai eficiente.

#2 BROCCOLI

Un buchet mediu de broccoli contine mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina K si aproape 200% din necesarul zilnic de vitamin C – ambii nutrient esentiali pentru un sistem osos sanatos!

#4 CARTOFUL

Un singur cartof rosu contine 66 de micrograme de acid folic – la fel de mult ca intr-un bol de spanac sau de brocoli, asigurand necesarul zilnic de vitamina A.

#6 NUCILE

Nucile contin acizi grasi Omega-3 si s-a demonstrat ca imbunatatesc starea psihica si lupta impotriva cancerului. Se pare ca ofera protective si impotriva arsurilor solare (asta nu inseamna sa renuntati la cremele de protectie).

#8 USTUROIUL

Usturoiul este un aliment care lupta impotriva multor boli, inclusiv E.coli. Alicina, un compus ce se gaseste in usturoi, este anti-inflamator si imbunatateste circulatia sangelui.

#10 FASOLEA

Fasolea, dar si mazarea sau lintea, consumata in mod regulat, scade riscul de atac cardiac cu pana la 22%, in acelasi timp reducand riscul aparitie cancerului mamar.

Sursa: http://www.fitnessmagazine.com/recipes/healthy-eating/superfoods/the-10-healthiest-foods-on-the-planet/

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *